NL
Zoeken Winkelwagen0
hallo:

Eetbare Insecten

Eetbare insecten zitten boordevol hoogwaardige voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en gezonde vetten

Geschat wordt dat er wereldwijd door ruim 2 miljard mensen dagelijks insecten worden gegeten, voornamelijk in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. In deze gebieden worden vele verschillende insecten gegeten, afhankelijk van het klimaat en culinaire voorkeur. In Europa en Noord-Amerika is er echter nog enige weerstand tegen deze duurzame en gezonde voedingsbron. Bij Kreca Ento-Food BV willen we wij dit veranderen door mensen bewust te maken van de vele voordelen van het eten van insecten, zowel vanuit gezondheidsoogpunt als voor het milieu.

Gezondheid

Eetbare insecten zitten boordevol natuurlijke en gezonde voedingstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen, ijzers en gezonde omega vetten. In tegenstelling tot overige voedingsbronnen hebben insecten een ongekend hoge concentratie van deze voedingsstoffen wat ze tevens extreem effectief maken als voeding. Hiernaast kunnen insecten gemakkelijk worden verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor uiteenlopende voedseltoepassingen.

Het Milieu

De huidige voedselindustrie is verantwoordelijk voor een groot deel van broeikasgassen en andere negatieve effecten voor ons milieu. Met de stijgende wereldpopulatie en vraag naar hoogwaardige voeding, moet worden gekeken naar een duurzame oplossing om de wereld te kunnen voeden en tegelijkertijd onze planeet te beschermen. Insecten zijn hiervoor geschikte, daar zij slechts weinig voer, land en water nodig hebben en weinig uitstoot generen.

Insecten voor humane consumptie

Op dit moment zijn er 4 soorten insecten toegestaan voor humane consumptie: buffalo's, meelwormen, sprinkhanen en krekels. Bij Kreca Ento-Food BV kweken en verwerken wij deze insecten tot hoogwaardige voedingsbron voor humane consumptie. Wij bieden zowel hele gevriesdroogde insecten als insecten poeders aan.

 

Insecten Poeder

Insecten PoederOns insecten poeders zijn een complete eiwitbron: het bevat alle 9 essentiële aminozuren en heft een hoge verteerbaarheid (90%). Het poeder heeft een hoog eiwit-, laag koolhydraat profiel en is suiker- en lactose vrij. Een gezonde toevoeging aan elk diet!

 

Hele Insecten

Eetbare Insecten - KrekelsInsecten zijn een uitstekende bron van hoogwaardige voedingsstoffen. Insecten bevatten een hoge concentratie eiwitten (alle 9 essentiële aminozuren) en zitten vol met essentiële vitaminen, mineralen, gezonde vetten en antioxidanten.

 

Eetbare Insecten Bestellen

Bestel onze eetbare insecten en insecten poeders direct vanuit onze webshop