NL
Zoeken Winkelwagen0

Wil je een suikervrije aanvulling op jouw dieet? Probeer insecten!

6 September 2016Blog
Wil je een suikervrije aanvulling op jouw dieet? Probeer insecten!
Suiker en met name toegevoegde suikers in veel van onze huidige maaltijden en voedingsmiddelen hebben bewezen verstrekkende gevolgen voor onze algehele gezondheid te hebben. De voedingsindustrie heeft daarom veel nieuwe producten ontwikkeld met een lager suikergehalte om consumenten bij te staan in het verlagen van de suiker inname en een gezonder eetpatroon. Insecten en insect producten zijn van nature suikervrij, geven verder een grote aanvulling van gezonde voedingsstoffen en is een uitstekende aanvulling in een gezond dieet.

BEGRIJPEN VAN SUIKERS

In discussies omtrent suiker dient men rekening te houden met enkele aspecten om echt te begrijpen wat dit zoete element in je voeding doet en hoe je het verantwoordelijk kunt gebruiken. Suiker bestaat uit twee hoofd moleculen te weten; glucose en fructose en deze twee elementen hebben een heel verschillend effect op ons lichaam. Glucose is een kritisch element in ons lichaam deze geeft energie voor onze cellen. Wanneer we niet genoeg glucose vanuit onze voeding binnen krijgen, gaat het lichaam dit aanmaken vanuit vet en eiwitten. Fructose echter komt niet van nature voor in ons lichaam en alleen onze lever kan deze molecuul verwerken. Helaas zet de lever fructose om in vet welke wordt opgeslagen in ons lichaam.

WAAROM SUIKERVRIJ

Global Sugar Consumption
Klik om te vergroten

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord dat zij de suiker iname vanuit voeding zouden moeten minderen en hoe te veel suiker veel negatieve effecten heeft op onze gezondheid. Maar wat zijn deze negatieve effecten en hoeveel suiker is te veel? Een suikerrijk dieet kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen van verschillende groottes degene die het meest prominent zijn en het meeste impact hebben zijn:

Obesitas

Het grootste effect van het gebruik van buitensporige hoeveelheden suiker is obesitas. Dit wordt vaak veroorzaakt door een combinatie van effecten van een ongezond verbruikspatroon. Buitensporig consumptie van suiker kan leiden tot chronische verhoogde insuline niveaus welke tot gevolg hebben dat het lichaam problemen heeft met het reguleren van energie en vet naar de cellen. In plaats van dat de suikers worden afgebroken voor energie slaat het lichaam het op als vet. Verder kan teveel suiker het brein resistent maken voor het zogeheten leptine hormoon welke helpt bij het nauwkeurig bepalen van de opslag van energie en vet in ons lichaam. Wanneer het brein niet langer in staat is om dit correct te bepalen, dan krijg je het sein om te eten omdat het gelooft dat je meer energie en vet nodig hebt. Uiteindelijk kan suiker een verslavend effect hebben omdat er opiaten en dopamine vrijkomen in het brein wat een plezierige ervaring simuleert. Daardoor gaan we meer en meer suiker eten en zullen het ook meer consumeren, ook als we het niet nodig hebben.

Hart ziektes

In tegenstelling tot eerdere aannames, kunnen suiker en onverzadigde vetten een belangrijke factor zijn in het veroorzaken van hart ziektes. De fructose in suiker heeft negatieve effecten op ons metabolisme, wat kan leiden tot verschillende hart aandoeningen.

Type 2 Diabetes

Suiker zorgt ervoor dat ons lichaam resistent wordt voor insuline, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloedsuiker niveaus. Als het lichaam resistent wordt voor insuline, zal het niet langer in staat zijn om op een goede wijze te bloedsuikers te reguleren en zullen deze niveaus exponentieel en permanent stijgen, hierdoor ontstaat het effect van type 2 diabetes.

Lever Problemen

De lever is het belangrijkste orgaan in het verwerken van fructose vanuit suikers, dit is het enige orgaan dat in staat is om te gaan met dit onnodige hormoon in jouw lichaam. In kleine hoeveelheden, zal de lever het tijdelijk opslaan en gebruiken wanneer nodig. Echter met buitensporige hoeveelheden fructose, wordt het omgezet in vet en dit kan eventueel leiden tot vervette lever ziekte. Deze conditie is vergelijkbaar met de negatieve effecten van alcohol.

Suikervrij en gezond

Een belangrijke reden voor suiker consumptie, is dat het veel energie geeft, hoewel het ook veel lege calorieën brengt, met name in westerse diëten welke veel toegevoegde chemische suikers bevatten. Insecten en insect producten zijn van nature suikervrij en bevatten veel andere essentiële voedingsstoffen. Bij Kreca Ento-Food BV bevelen we insecten aan als natuurlijk en gezond ingrediënt in spannende nieuwe maaltijden, een toevoeging aan uitdagende maaltijden of simpel als gezonde snack gedurende de dag. Probeer onze insecten vanuit onze webshop en ervaar de gezondheidsvoordelen van dit superfood!

Share post:

 


Plaats een reactie  

Reacties

Schrijf als eerste een reactie
Eetbare Insecten Bestellen

Bestel onze eetbare insecten en insecten poeders direct vanuit onze webshop