NL
Zoeken Winkelwagen0

Verminder zout in je voeding, eet insecten!

29 November 2016Blog
Verminder zout in je voeding, eet insecten!
Zout is geïdentificeerd als schadelijke element in de menselijke voeding, dit kan en zou moeten worden gereduceerd. Dit voedingselement is aanwezig in onnatuurlijke grote concentraties in bewerkt voedsel ten behoeve van de houdbaarheid en smaak van voedsel. Dit zorgt ervoor dat de zoutinname van consumenten ver boven de noodzakelijke hoeveelheid ligt om een lichaam goed te laten functioneren. Insecten bieden een grote variatie van voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer en calcium en slechts een heel laag zout gehalte hebben.

ZOUT EN NATRIUM IN VOEDING

Zout en natrium zijn twee woorden welke gewoonlijk gebruikt worden voor exact hetzelfde, wat niet geheel waar is. Natrium is een mineraal dat wordt gevonden in de natuur in verschillende types van voeding en is zeer hoog in bewerkte voeding. Zout is eigenlijk een combinatie van natrium en chloride en komt meestal voor als tafelzout en wordt gebruikt om diverse maaltijden te aromatiseren. Dit verschil is belangrijk bij discussieren van de gezondheidseffecten van zout. Alhoewel veel mensen geloven dat zeezout een gezondere en natuurlijker type zout is, het natrium concentraat in beiden gelijk met dezelfde gevolgen.

HET GEVAAR VAN VEEL ZOUT IN JE VOEDING

Zoals hierboven besproken bevat veel van ons voedsel, met name bewerkt en verpakt voedsel, grote hoeveelheden zout of beter gezegd natrium, welke schadelijke gevolgen kan hebben voor ons lichaam en voor onze complete gezondheid. Maar hoe en waarom is zout schadelijk voor ons en waarom zou je minder natrium moeten innemen?

De belangrijkste begunstigden voor het terugbrengen van natrium in je voeding zijn je hart en je nieren. Bij gebruik van teveel natrium zijn de nieren niet in staat om dit te verwerken het buitensporige natrium in je lichaam zal het vocht in je lichaam vasthouden om het natrium te verdunnen. Dit extra vocht, welke om je cellen ligt, zal het bloedvolume vergroten en continu druk geven om je hart harder te laten pompen voor al dit extra bloed. Al dit extra werk van je hart kan tot gevolg hebben dat je vaten verstijven en kan leiden tot hoge bloeddruk, hartaanvallen en beroertes.

Een ander negatief effect van teveel zout gebruik is een afname van calcium in je lichaam omdat je lichaam meer calcium verwerkt als je zout inname toeneemt. Dit kan uiteindelijk leiden tot extractie van calcium uit de botten en kan zelfs leiden tot de ontwikkeling van de botziekte osteoporose.

VERMINDER JOUW ZOUT GEBRUIK, EET INSECTEN!

Zoals reeds aangegeven, zullen de effecten van teveel zout in onze voeding grote gevolgen hebben. Studies hebben aangetoond dat hoge zout inname verantwoordelijk is voor 2/3e van de beroertes en voor de helft van de hartaanvallen. Het omlaag brengen van je zout inname zou daarom niet een keus moeten zijn maar een noodzaak voor een lang en gezond leven. Insecten en insect producten zijn van nature erg laag in zout en hebben veel smaak waardoor ze uitstekend geschikt zijn in een gezond voedingspatroon. Bij Kreca Ento-Food BV adviseren wij insecten als een natuurlijk en gezond ingrediënt in opwindende vernieuwende maaltijden, een aanvulling op bestaande maaltijden of simpel als een gezonde snack gedurende de gehele dag. Probeer de insecten uit onze webshop en ervaar de gezondheidsvoordelen van dit superfood!

Share post:

 


Plaats een reactie  

Reacties

Schrijf als eerste een reactie
Eetbare Insecten Bestellen

Bestel onze eetbare insecten en insecten poeders direct vanuit onze webshop