NL
Zoeken Winkelwagen0

Insecten eten? Probeer buffalo’s!

10 May 2017Blog
Insecten eten? Probeer buffalo’s!
insecten eten wint meer en meer aan populariteit, nu zowel de milieu als gezondheidsvoordelen steeds meer bekend raken bij consumenten. Voor veel mensen die geïnteresseerd zijn in het eten van insecten, blijft de grootste uitdaging het kiezen van het juiste insect en ontdekken hoe je deze ingrediënten kan gebruiken in smaakvolle gerechten. De buffalo heeft een lichte nootachtige smaak en is perfect als ingrediënt in voedselbereiding, zowel als heel insect of als meel.

Bij Kreca Ento-Food kweken we alle typen eetbare insecten (buffalo’s, meelwormen, krekels en sprinkhanen) sinds 2007 en hebben ontdekt dat er enkele aanzienlijke verschillenen zijn wanneer men insecten wilt eten. In samenwerking met verschillende partners, uit de voedsel en catering industrie, zijn wij druk bezig geweest om de verschillende mogelijkheden te verkennen om smakelijke gerechten te bereiden met verschillende insecten als ingrediënt. Tijdens dit doorgaande proces zijn wij overtuigd geraakt van de vele voordelen van de buffalo als voedingsingrediënt. Dit insect bezit enkele kenmerkende voordelen ten opzichte van overige eetbare insecten, welke je mogelijk kunnen helpen met het vaststellen van jouw favoriete insecten ingrediënt.

De buffalo heeft een lichte nootachtige smaak zonder hierin overheersend te worden, wat het zeer geschikt maakt tot gezond ingrediënt om verscheidene gerechten te verrijken. Het voedsel zal grotendeels zijn originele smaak behouden, maar zal gezonder zijn en boordevol voedingswaarden. Ondanks zijn kleine formaat vergeleken met andere eetbare insecten, bevat de buffalo een uit-gelanceerd en complete samenstelling van voedingswaarden. Ze hebben een relatief hoge concentratie eiwitten, gezonde vetten alsmede cruciale mineralen en vitamines. Een ander voordeel is het vermogen van het insecten meel van de buffalo om als gezond alternatief te dienen voor traditionele meel en bloem ingrediënten in bijvoorbeeld bak producten.

Al deze aspecten hebben ons overtuigd van de vele voordelen welke de buffalo kunnen bieden, voor eenieder die een gezonde en duurzame toevoeging zoekt in zijn voedselbereiding. Als je ook zoek  bent naar een gezond voedselconcept, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en we nemen graag de mogelijkheden en ervaringen door om jou op weg te helpen!

Share post:

 


Plaats een reactie  

Reacties

Schrijf als eerste een reactie
Eetbare Insecten Bestellen

Bestel onze eetbare insecten en insecten poeders direct vanuit onze webshop