NL
Zoeken Winkelwagen0

Gluten vrij – nog een extra reden om insecten te eten!

11 August 2016Blog
Gluten vrij – nog een extra reden om insecten te eten!

Glutenvrije diëten worden meer en meer populair als onderdeel van een gezonde levensstijl. Los van de natuurlijke gluten vrije producten, is de voedingsmiddelen industrie hun productfolio aan het uitbreiden met aangepaste glutenvrije producten. Dit is een duidelijke indicatie dat de vraag naar glutenvrije producten steevast stijgt. Eetbare insecten hebben bewezen van nature glutenvrij te zijn en gecombineerd met andere gezondheidsvoordelen, maakt dit insecten tot een geschikte toevoeging voor iedereen die een gezond dieet wil volgen.

Wat is gluten vrij?

De term gluten vrij wordt steeds meer gehoord en gevonden in verschillende typen voeding en tijdens langdurige discussies met betrekking tot gezonde voeding, maar wat houdt dit precies in? Gluten is een eiwit samenstelling, gevonden in tarwe, rogge en gerst en bestaat uit Gliadine en Glutenine, waar Glutenine de meest voorkomende factor is bij het genereren van de negatieve reacties voor consumenten. Dus hoe kun je een glutenvrij dieet volgen? In de meest simpele context betekent dit het vermijden van alle voedingsstoffen welke gluten bevatten, brood of meelproducten en voedingsmiddelen welke zijn bereid in dezelfde olie als gluten bevattende producten. Dit laat nog steeds een grote selectie van voedingsmiddelen beschikbaar voor iemand die de wens heeft een gluten vrij dieet te volgen, zoals: fruit, groentes, vlees, gevogelte, vis, zeevruchten, zuivel, bonen, noten en insecten!

Waarom gluten vrij?

Als je een gluten vrij dieet volgt heeft dat meestal één van de volgende twee redenen. De eerste vanuit medisch oogpunt wanneer mensen ervaren dat ze negatieve reacties krijgen bij het consumeren van gluten. De meest voorkomende reacties zijn coeliakie wanneer het lichaam gluten identificeert als vergif en het immuun systeem zal aansporen om dit aan te vallen. Het probleem met coeliakie is dat het getoond wordt in een grote reeks van symptomen en soms totaal niet, waardoor een diagnose stellen erg lastig kan zijn. Een andere reden om over te gaan op een gluten vrije leefstijl is het verbeteren van de algehele gezondheid. Gluten bevattende producten zijn vaak gelinkt aan aankomen van gewicht, dus het weglaten van gluten kan een positieve invloed hebben op gewichtsverlies. Verder bij uitsluiten van gluten word een grote hoeveelheid van ongezonde bewerkte voedingsproducten verboden terrein, waardoor je de inname van onnatuurlijke chemicaliën, vaak gevonden in bewerkte voeding, kunt verminderen.

geen gluten meer 

Een veel voorkomend probleem wanneer mensen overgaan naar een gluten vrij dieet is dat zij ook enkele cruciale voedingsstoffen gaan mislopen zoals, vitamines, mineralen en vezels, welke normaal gesproken worden gevonden in granen. Eetbare insecten brengen je het beste van beide werelden! Al onze bevroren insecten (geschikt voor menselijke consumptie: Buffalowormen, meelwormen, krekels, sprinkhanen) zijn glutenvrij (onderzocht door onafhankelijk gecertificeerde laboratoria) Deze insecten blijven binnen de gestelde limieten van 20 mg/kg. Dit is de legale limiet voor producten met het glutenvrij label door de Europese Unie (Commission Regulation (EC) No 1/2009).

Share post:

 


Plaats een reactie  

Reacties

Schrijf als eerste een reactie
Eetbare Insecten Bestellen

Bestel onze eetbare insecten en insecten poeders direct vanuit onze webshop